Exotische looks in een kikkerlandje

Dik zwart krullend haar, smalle enkels en voeten, mijn eeuwige buikje en mijn bruine huid. Met deze Indiase uiterlijke kenmerken heb ik het te doen in het leven. Dat valt niet altijd mee als je huis in Nederland woont kan ik je vertellen.

Kijk naar mijn haar, het is voor mij dikwijls lastig geweest om dit van nature droge en dikke haar te verzorgen. Van Nivea shampoo tot Andrelon shampoo, mijn haar gaat er niet van dansen ☹. Totdat ik zag dat alle mensen in mijn moederland, zowel jong als oud, kokosnootolie voor de verzorging van hun haar gebruiken. Aha, dat blijkt dus het geheim voor Indiaas dansend haar! Had ik dat maar eerder geweten, dat had heel wat gebroken kammetjes en frustraties gescheeld.

Mijn smalle enkels en voeten zorgen ervoor dat het kopen van schoenen moeilijk is in de doorsnee Nederlandse schoenenwinkels. Dus dat betekent dat ik voor goed schoeisel de duurdere schoenenwinkels moet bezoeken. Hier geef ik dus een kapitaal aan uit.  In India is er voor mij genoeg keuze in schoenen, alleen zijn er weinig herfst- en winterschoenen te vinden. Schoenen aanschaffen in India zou trouwens wel beter zijn voor mijn portemonnee 😊.

En dan mijn eeuwige buikje, die ik al sinds mijn twaalfde levensjaar in mijn bezit heb. Zeker als puber was ik gevoelig voor het schoonheidsideaal van een platte buik. Ik probeerde mijn buikje plat te krijgen door gezond te eten, te sporten en buikspieroefeningen te doen. Helaas hebben mijn inspanningen geen vruchten afgeworpen. Ik viel op verschillende plekken op mijn lichaam af, maar mijn buikje is hardnekkig en hij blijft zitten waar hij zit, grrrrr!  In India is me opgevallen dat Indiase vrouwen met trots hun buik laten zien. Sterker nog, de buik is het enige lichaamsdeel dat ontbloot is in de sari, het kledingstuk voor een Indiase vrouw. Een buikje wordt daar dus niet gezien als iets dat weg moet, integendeel! Sinds ik dit weet, hou ik van mijn buikje ♥.

En dan tot slot mijn bruine huid. Helaas krijg ik tot op de dag van vandaag zo nu en dan racistische opmerkingen van onze medemens naar mijn hoofd geslingerd. Pijnlijk, dat wel. Als kind, puber en student was ik te verlegen om er iets van te zeggen. Nu probeer ik het, als de situatie het toelaat, bespreekbaar te maken en zeg ik dat zo’n racistische opmerking mij raakt en leg ik uit waarom. De reacties van mensen hierop zijn verschillend van aard, van begripvol tot lomp.  Mij gaat het erom dat ik voor mezelf ben opgekomen én alleen dat al geeft me op zo’n moment al voldoening. Enne..overigens komt mij  als zonneaanbidster pur sang een bruine huid zeker wel goed uit 😉.

Wel, door mijn Indiase uiterlijke kenmerken te verbinden met mijn moederland, heb ik nieuwe inzichten hierover gekregen. Nu kan ik met heel mijn hart zeggen dat ik tevreden met mijn exotische looks in een kikkerlandje!

Gepubliceerd door Djoelaparna

Als baby ben ik geadopteerd uit India. Mijn jeugd heb ik doorgebracht in Overijssel. Mijn opleidingsachtergrond ligt in de PABO (HBO), Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (HBO) en Zorgethiek en Beleid (WO). Ik houd van reizen, lezen, wandelen, dieren en muziek. Filosofie, psychologie en spiritualiteit hebben mijn interesse.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: