Wie ben ik?

Tranen lopen over mijn wangen terwijl ik in het bed van mijn hotelkamer lig. Wat moet ik doen? Moet ik naar huis gaan? Of moet ik blijven? Drie weken heb ik  samen met een reisgezelschap rondgereisd in Zuid-India, maar mijn lieve behulpzame reisgenoten gaan morgen weer naar Nederland. Het plan is om in totaal drie maanden in India te blijven. Negen weken hebben we nog te gaan, mijn backpack en ik.  De Lonely Planet van India ligt op mijn nachtkastje, ik blader er nog eens in. Midden-India en Noord-India liggen nog op me te wachten. Mijn maag krimpt ineens als ik eraan denk dat ik nog verder moet reizen. Toch zegt een stem in mijn hoofd: ‘Jij wilt toch weten wie je bent, zet dan door!’.

En…gelukkig heb ik mijn reis in India vervolgd. Na mijn eerste reis ben ik nog twee keer voor een periode van drie maanden en voor een aantal korte vakanties van drie weken in India geweest. Door deze reizen heb ik als geadopteerde mijn moederland en mezelf beter leren kennen. Dit ging niet zonder horten en stoten. Tijdens deze zoektocht naar ‘Wie ik ben’ heb ik ook in Nederland het één en ander meegemaakt waarbij ik geconfronteerd werd met mijn adoptie.

De ervaringen die een stempel hebben gedrukt in mijn zoektocht naar ‘Wie ik ben’ heb ik beschreven in deze blogserie.

Deze ervaringen hebben er stuk aan stuk aan bijgedragen dat ik nu eindelijk beter weet wie ik ben 😉 ! Elke week zal ik een nieuwe blog plaatsen. Wees welkom om mee te lezen! Voor vragen en/of opmerkingen mag je een mail sturen naar: djoelaparna@gmail.com.

Namaste oftewel het licht in mij groet het licht in jou!

Een zonnige groet, Djoelaparna

Ps. Djoelan is de naam die ik Nederland heb gekregen en Aparna is de eerste naam die ik in India heb mogen ontvangen.

Gepubliceerd door Djoelaparna

Als baby ben ik geadopteerd uit India. Mijn jeugd heb ik doorgebracht in Overijssel. Mijn opleidingsachtergrond ligt in de PABO (HBO), Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (HBO) en Zorgethiek en Beleid (WO). Ik houd van reizen, lezen, wandelen, dieren en muziek. Filosofie, psychologie en spiritualiteit hebben mijn interesse.

4 gedachten over “Wie ben ik?

  1. Djoelan, wat kan jij schrijven! Dit leest heerlijk weg 🙂 bijzonder om je verhalen te mogen lezen. Je bent een belangrijke invloed op mijn ervaring in India geweest en komt in veel van mijn herinneringen voor. Het is mooi om nu jou ervaringen te mogen lezen 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: